Nieuwsoverzicht

Vragen tijdens de aanleg

Waarom duurt het zo lang voordat ik gebruik kan maken van mijn glasvezelverbinding?
De aanleg van een glasvezelnetwerk kost veel tijd. Glasvezel wordt namelijk woning voor de woning gemonteerd en het kan even duren voordat alle woningen zijn aangesloten. Aansluitend moet de postcode bekend worden gemaakt in de systemen van de service providers.

3 fasen van de glasvezelaanlegWanneer kan ik daadwerkelijk gebruik maken van mijn glasvezelverbinding?
Vanaf het moment dat de glasvezelverbinding is geactiveerd (fase 2), hebt u 2 maanden de tijd om een glasvezelabonnement af te sluiten. Zodra in onze Postcode Check glasvezel abonnementen zichtbaar zijn, kunt u een glasvezelabonnement bestellen. Als u deze bestelling heeft geplaatst, komt er een monteur van uw provider langs om het glasvezelmodem op te hangen. Zodra uw glasvezelmodem is geïnstalleerd, kan de serviceprovider uw modem activeren en kunt u gebruik maken van de verbinding.

Hoe kan ik mijn afspraak voor het schouwen van mijn woning of de glasvezel montage wijzigen?
Als u tijdens het huis- aan huis schouwen niet thuis bent, wordt er een kaartje in uw brievenbus gedaan. Het telefoon nummer om een nieuwe afspraak te maken vindt u op het kaartje wat in de bus zit.

Gaat de aanleg ook door bij slecht weer?
Met vorst in de grond kan de aannemer niet graven en ligt de bouw stil. Tevens is het bij harde regen ook niet mogelijk om netjes te werken. Als de aannemer de stoeptegels in een erg natte grond teruglegt, zullen de tegels verzakken.

Gaat de aanleg ook door tijdens vakanties?
Ja, ook tijdens schoolvakanties wordt er gebouwd aan het glasvezelnetwerk, mogelijk ook in de zomervakantie.

Waarom steekt er een oranje kabel uit de grond bij de voorgevel van mijn woning?
Eerst brengen wij de glasvezelkabel vanaf de straat naar de voorgevel van uw woning. De werkelijke huisaansluiting gebeurt op een later moment. Daarom blijft een klein stukje kabel boven de grond uitsteken. Zo vindt de monteur die de glasvezelkabel in uw woning aanbrengt deze gemakkelijk terug.OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!